Hedefli Terapi Dezavantajları

biyopsi prosedürü
Hedefli terapi dezavantajları konusunda elbette bazı dezavantajları vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Kanser hücreleri bunlara dirençli olabilir. Bu nedenle, hedefe yönelik tedaviler, diğer hedefli terapilerle veya kemoterapi ve radyasyon gibi diğer kanser tedavileriyle kullanıldığında en iyi şekilde çalışabilir.
  • Bazı hedefler için ilaçlar geliştirmek zordur. Nedenleri, hedefin yapısını, hücredeki hedefin işlevini veya her ikisini de içerir.

Hedefli Terapi Dezavantajları Yan Etkileri

Hedefli tedavi yan etkilere neden olabilir. Sahip olabileceğiniz yan etkiler, aldığınız hedeflenen tedavi tipine ve vücudunuzun tedaviye nasıl tepki verdiğine bağlıdır.

Hedefe yönelik tedavinin en yaygın yan etkileri diyare ve karaciğer problemlerini içerir. Diğer yan etkiler arasında kan pıhtılaşması ve yara iyileşmesi, yüksek tansiyon, yorgunluk , ağız yaraları, tırnak değişiklikleri, saç renginin kaybı ve cilt problemleri sayılabilir . Cilt problemleri arasında döküntü veya kuru cilt olabilir. Çok ender olarak, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, rektum veya safra kesesi duvarından bir delik oluşabilir. Hedefli terapi dezavantajları konusunda dikkatli olunması gerekir.

Bu yan etkilerin çoğu için ilaç vardır. Bu ilaçlar, yan etkilerin meydana gelmesini önleyebilir veya meydana geldiklerinde tedavi edebilir.

Tedaviden sonra hedefe yönelik tedavinin çoğu yan etkisi ortadan kalkar.

Hedefli Terapi Dezavantajları Riskler

Tümörünüz tedavi için hedef bulmak için test edilebileceğinden, kişisel bilgilerinizin gizliliği konusunda riskler olabilir. Bu testlerden elde edilen bilgilerin gizliliği yasalarla korunmaktadır. Ancak, sağlık kayıtlarınızdaki genetik veya diğer bilgilerin sağlık ekibinin dışındaki kişiler tarafından alınabileceği yönünde küçük bir risk vardır .

Hedefli Terapi Dezavantajları Nasıl Dikkat Edilir?

Küçük moleküllü ilaçlar yutabileceğiniz hap veya kapsüllerdir.

Monoklonal antikorlar genellikle bir kan damarındaki bir iğne ile verilir.

Tedavi için nereye gittiğiniz, aldığınız ilaçlara ve nasıl verildiğine bağlıdır. Hedefe yönelik tedaviyi evde yapabilirsiniz. Ya da bir hastanede doktorun ofisinde, kliniğinde veya poliklinikte hedefe yönelik tedavi alabilirsiniz. Poliklinik, geceyi hastanede geçirmemeniz anlamına gelir.

Ne Kadar Hedefli Terapi Alacaksınız? Hedeflenen terapi ne sıklıkta ve ne kadar süre aldığınıza bağlıdır:

  • Kanserinizin türü ve ne kadar gelişmiş?
  • Hedeflenen tedavinin türü
  • Vücudunuzun tedaviye nasıl tepki verdiği

Her gün, her hafta veya her ay tedavi olabilir. Bazı hedefe yönelik tedaviler döngü halinde verilir. Bir döngü, bir dinlenme periyodu tarafından takip edilen bir tedavi periyodudur. Dinlenme süresi vücudunuza iyileşme ve yeni sağlıklı hücreler oluşturma şansı verir. Hedefli terapi dezavantajları ve riskleri bu anlamda bilmek önemlidir.