Adjuvan Tedaviler

Adjuvan tedaviler olarak hangi tedaviler kullanılır? Adjuvan tedavi olarak kullanılan kanser tedavisi türleri şunlardır: Kemoterapi. Kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için ilaçlar kullanır. Kemoterapi tüm vücudu tedavi eder, nerede olursa olsun kanser hücrelerini öldürür. Adjuvan kemoterapi her durumda yardımcı olmaz, bu nedenle bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığı ve ne kadar bir yarar sağlayacağı konusunda doktorunuzla konuşun. Hormon tedavisi. Bazı kanserler hormonlara duyarlıdır. Bu kanserler için, vücudunuzda hormon üretimini durdurma veya hormonların etkisini kansere engelleyen tedaviler yararlı olabilir. Hormon duyarlı olup olmadığını görmek için kanseriniz analiz edilir.

Adjuvan Tedaviler Nelerdir?

Eğer öyleyse, hormon terapisinden faydalanabilirsiniz. Hormon tedavisi, cerrahi, radyasyon veya kemoterapi ile birlikte kullanılabilir. Radyasyon tedavisi. Radyasyon tedavisi, kanser hücrelerini öldürmek için X-ışınları gibi yüksek güçlü enerji ışınları kullanır. Radyasyon tedavisi dahili veya harici olarak verilebilir. Adjuvan radyasyon tedavisi, o bölgede tekrarlayan kanser riskini azaltmak için orijinal kanser bölgesi etrafındaki alana odaklanır. İmmünoterapi. İmmünoterapi, kalan kanser hücrelerine karşı savaşmak için vücudunuzun bağışıklık sistemi ile çalışır. İmmünoterapi tedavisi vücudunuzun kendi savunma mekanizmalarını harekete geçirir veya destekleyebilir. Hedefli terapi. Adjuvan tedaviler farklılıkları ve özellikleri nelerdir?

Adjuvan Tedaviler Önemi Nedir

Hedefe yönelik tedavi, kanser hücrelerinde bulunan spesifik anormallikleri değiştirmeyi amaçlamaktadır. Örneğin, insan epidermal büyüme faktörü reseptörü 2 (HER2) olarak adlandırılan bir proteini çok fazla yapan bir tür meme kanserine sahip kadınlar, bu spesifik proteinin etkisini bloke eden bir hedefe yönelik ilaç seçebilir. Bu ilaçlar, bu kanser hücreleri içindeki spesifik proteini hedefler. Adjuvan tedavi bu anlamda çok büyük önem arz etmektedir.

Adjuvan tedavi genellikle cerrahi veya radyasyon gibi birincil tedavilerden sonra kullanılır. Ana tedaviden önce verilen adjuvan tedaviye neoadjuvan tedavi denir. Bu tip adjuvan tedaviler, kanserin geri gelme olasılığını da azaltabilir ve genellikle bir tedavi veya radyasyon tedavisi gibi birincil tedavileri daha kolay veya daha etkili hale getirmek için kullanılır. Bu anlamda çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Doktorunuz da bu konuda sizlere gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Böylece daha sağlıklı sonuçlar alma şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca işlemlerinizi de çok daha sağlıklı şekilde yapma şansınız olacaktır.