Lösemi Semptomları

lösemi semptomları

Doktorlar, lösemi semptomları konusunda başlamadan önce, rutin bir kan testinde kronik lösemi bulabilirler. Bu meydana gelirse veya lösemiye işaret eden belirtiler veya belirtiler varsa, aşağıdaki teşhis sınavlarına girebilirsiniz:

Lösemi Semptomları Nasıl Ölçülür?

Fizik sınavı. Doktorunuz, anemiden gelen soluk deri, lenf bezlerinin şişmesi ve karaciğer ve dalağınızın büyümesi gibi löseminin fiziksel belirtilerini araştıracaktır.

Kan testleri. Kanınızın bir örneğine bakarak, doktorunuz anormal kırmızı veya beyaz kan hücreleri veya trombosit düzeylerine sahip olup olmadığınızı belirleyebilir – bu da lösemi anlamına gelebilir.

Kemik iliği testi. Doktorunuz, kemik iliği örneğini kalça kemiğinden çıkarmak için bir prosedür önerebilir. Kemik iliği uzun, ince bir iğne kullanılarak çıkarılır. Örnek lösemi hücrelerini aramak için bir laboratuvara gönderilir. Lösemi hücrelerinizin özel testleri, tedavi seçeneklerinizi belirlemek için kullanılan belirli özellikleri ortaya çıkarabilir.

Tedavi

Lösemi semptomları ve tedavisi birçok faktöre bağlıdır. Doktorunuz, yaşınıza ve genel sağlığınıza, sahip olduğunuz lösemi türüne ve merkezi sinir sistemi de dahil olmak üzere vücudunuzun diğer bölgelerine yayılıp yayılmadığına bağlı olarak lösemi tedavi seçeneklerinizi belirler.

 

Lösemi ile mücadele için kullanılan genel tedaviler şunlardır:

 

Kemoterapi. Kemoterapi lösemi için başlıca tedavi şeklidir. Bu ilaç tedavisi lösemi hücrelerini öldürmek için kimyasallar kullanır.

 

Sahip olduğunuz lösemi tipine bağlı olarak, tek bir ilacı veya ilaç kombinasyonunu alabilirsiniz. Bu ilaçlar bir hap şeklinde gelebilir veya doğrudan damar içine enjekte edilebilirler.

Lösemi Semptomları Ve Terapi

Biyolojik terapi. Biyolojik terapi, bağışıklık sisteminizin lösemi hücrelerini tanımasına ve saldırılarına yardımcı olan tedaviler kullanarak çalışır.

Hedefli terapi. Hedefli terapi, kanser hücrelerinizdeki belirli güvenlik açıklarına saldıran ilaçlar kullanır.

 

Örneğin, ilaç imatinib (Gleevec), kronik myelojenöz lösemi olan kişilerin lösemi hücreleri içindeki bir proteinin etkisini durdurur. Bu hastalığın kontrolüne yardımcı olabilir.

Radyasyon tedavisi. Radyasyon tedavisi, lösemi hücrelerine zarar vermek ve büyümelerini durdurmak için X ışınları veya diğer yüksek enerjili ışınları kullanır. Radyasyon tedavisi sırasında, büyük bir makine etrafta dolanırken radyasyonu vücudunuzdaki hassas noktalara yönlendirirken bir masaya uzanırsınız. Lösemi semptomları konusunda çok daha geniş bir şekilde çalışmalar yapılmaktadır.