LÖSEV’e Saç Bağışı Yapılır Mı?

LÖSEV’e Saç Bağışı Yapılır Mı?

LÖSEV isteyen herkesten bağış kabul eden ve lösemili çocuklar için kurulan Türkiye’nin ilk vakfı olarak bilinmektedir. Yıllardır aldığı bağışlar ile lösemili çocuklara ve ailelerine ücretsiz olarak hizmet veren vakıf pek çok çalışmaya öncülük etmektedir. En çok merak edilen konulardan biri ise LÖSEV’e saç bağışı yapmaktır. Bu konuda pek çok kişi LÖSEV’e başvursa da, vakıf saç bağışı kabul etmemektedir.

Bilindiği gibi lösemi hastası olan insanlar çok kolay bir şekilde enfeksiyon kapmaktadır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda başka birine ait saçları kullanmak hijyen açısından pek sağlıklı olmayacağı için LÖSEV saç bağışı kabul etmemektedir. Eğer vakıf için bir şeyler bağışlamak istiyorsanız, sitede yayınlanan ihtiyaç listelerine göz atabilir ya da kan bağışında bulunabilirsiniz. Bu seçenekler haricinde dilerseniz para bağışında da bulunabilirsiniz. Şimdi LÖSEV’e bağış yapılabilecek durumlardan söz edeceğiz.

LÖSEV’e Nasıl Bağış Yapılır?

Girişte de söz ettiğimiz gibi bazı gerekçeler nedeniyle LÖSEV’e saç bağışı yapılmamaktadır ancak pek çok alternatif bulunmaktadır. İlk olarak sitede yer alan okul ihtiyaç listesine bakacağız. Bu listeye göre dilerseniz vakıf için bilgisayar, lazer yazıcı, bando kıyafetleri ya da dijital fotoğraf makinesi bağışlarında bulunabilirsiniz. Bunlar LÖSEV’in yine lösemili çocukların eğitimden geri kalmaması için açtığı okul için yapılacak bağışlardır. Eğer lösemili çocukların eğitimine katkıda bulunmak isterseniz saydığımız malzemeleri ya da cihazları alabilirsiniz.

LÖSEV’e destek olmak isterseniz aslında seçeneğin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Zira lösemi, çocuklarda oldukça sık görülen bir hastalıktır ve tedavi süreci uzundur. Bu nedenle LÖSEV’e büyük iş düşmektedir. Yardım ne kadar fazla olursa, o kadar fazla lösemili çocuğa yardımcı olunmaktadır. Vakıf tarafından açılan okul haricinde bazı atölyeler de vardır. Bu atölyelerin amacı ise lösemili çocukların annelerine iş imkanı sağlamaktır. Atölyelerde ilk olarak annelere eğitim verilmektedir. Ardından üretimler gerçekleşmektedir. Üretim yapılan bu atölyelerin ise sürekli olarak dikiş makinelerine, kumaş ve iplere, overlok makinelerine ve keçe ya da toz boya gibi malzemelere ihtiyacı olmaktadır. Dilerseniz LÖSEV’e bağışlarınızı bu şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak hem konuk evi hem de hastane için pijama ya da nevresim takımları gibi ihtiyaçları da giderebilirsiniz.