Yetişkinlerde Lösemi Belirtileri

Yetişkinlerde Lösemi Belirtileri

Yetişkinlerde Lösemi belirtileri  hakkında bir çok farklı durum ortaya çıkabilmektedir. Lösemi, başka bir deyişle kan kanseri olarak bilinmektedir. Kan kanseri kendisini çok kolay belli etmeyen bir kanser türü olarak, ya akut olabilmektedir ya da kronik. Akut lösemi genel olarak aniden çıkan kanserdir, fakat kronik ise yavaş yavaş ilerleyen, dolayısıyla hangi evrede olduğunuzu ancak doktora gittiğinizde anlayabiliyorsunuz ki bunu da ancak örneğin check-up’a gittiğinizde veya kendinizde bir farklılık sezdiğimizde, hastaneye gittiğiniz zaman ortaya çıkan bir durumdur. Yetişkinlerde Lösemi belirtileri birçok diğer hastalıkların belirtilerine benzediği için, belirtiler görüldüğü zaman, ille Lösemi olmuşum diyemiyorsunuz. Belirtiler yavaş yavaş kendisini belli eder. Örneğin bazılarında ilk başta aşırı baş ağrıları olabilir veya kemik ve eklem yerlerinde ağrılar olabilir.

Yetişkinlerdeki En Çok Görülen Lösemi Belirtileri

 Yetişkinlerde Lösemi belirtileri arasında en çok görülen değil, en fazla kendini belli eden belirtiler, aslında başta belirttiğimiz baş ağrıları ve kemik ya da eklem yeri ağrıları. Kaldı ki eğer migreni olan biriyseniz, özellikle baş ağrıları daha da dayanılmaz bir hale gelmektedir. Yorgunluk ve halsizlik, hatta iştahsızlık diğer sık görülen belirtilerdir. Özellikle yorgunluk ve halsizlikte çok fazla hasta olduğunuzu anlayamadığınızdan, kişi sadece dinlenmeye çekilebiliyor, fakat sonradan fark ediyor ki yorgunluğu hiç geçmiyor. Bu durumda mutlaka hemen doktora görünmeniz gerekecektir. Yetişkinlerde ayrıca karın şişkinliği görülmektedir. Yemek yemeseniz de veya herhangi bir şey tüketmeseniz de, eğer bir rahatsızlığınız varsa karnınızda bir şişkinlik hissedebiliyorsunuz.

Yetişkinlerde Görülen Diğer Lösemi Belirtileri

 Lösemi belirtileri kişiden kişiye bağlı olarak çok ağır da başlayabiliyor, bazen ise çok hızlı. Yetişkinlerde Lösemi belirtileri arasında yine kaşınmalar ve cildin pul pul dökülmesi olabilir. Bunun dışında iştahsızlık zamanla başlayabilir. Ayrıca hastalığın verdiği baş ağrısı, şiddetine göre sabah mide bulantısı verebilmektedir. Hastaneye muayeneye gittiğinizde en belirgin olarak görülecek belirtilerden bir tanesi, kan hücrelerinin olması gerektiğinden çok az olması olacaktır. Maalesef Lösemi kan hücrelerini yok etmeye yönelik çalıştığı için, vücudunuz Lösemi hastalığına yakalandığında, kan hücreleriniz yavaş yavaş yok edilmeye başlar ve siz fark ettiğinizde, belki 50%’ye yakın kan hücresi yok edilmiş olacaktır.