B Hücre Lenfoma

B Hücre Lenfoma 

B hücre lenfoma tıp literatürü içerisinde değerlendirildiğinde, hastalıklara çare bulmak adına birçok çalışma yapılıyor. Buradaki temel amaç incelendiğinde lenfoma hastası olan bir bireyin bu hastalığı yenmesidir. Lenfoma hastalığının ne olduğuna dair yapılan bir takım araştırmalar ve elde edilen deney sonuçları incelendiğinde lenf bezlerinde meydana gelen kitlesel bir artış olarak meydana geliyor. Bir kişi lenfoma hastası olduğunda bedensel anlamda bir takım belirtiler ile karşılaşıyor. Bunlar kendi arasında sınıflandırıldığında birinci kriter olarak göğüste ağrı oluşuyor. Bu göğüste oluşan ağrı, belirli bir zaman sonra artık basınç şeklinde kişiye sıkıntılı günler yaratıyor. Yine aynı şekilde gün içerisinde aşırı halsizlik ve yorgunluk da lenfoma belirtileri arasında yer alıyor.

B Hücre Lenfoma Tedavisi

Lenfoma belirtileri görülen bir hasta da öncelikli olarak bireylerin hastalık ve aile öyküleri ile ilgili bir takım bilgiler alındıktan sonra muayene ve buna bağlı testler yapılıyor. Aynı zaman da her ihtimale karşın karaciğer ve  dalak da olası bir büyümenin meydana gelip gelmediğine dair bir takım testler uygulanıyor. Birinci sırayı fizik muayene alıyor. Burada uygulanan yöntem ise boyun ve koltuk altı yerlerinde büyüme ihtimali olan lenf kitleleri aranıyor. İkinci sırada ise kan testleri yapılıyor. Kan testleri ile amaçlanan biyokimyasal olarak testlerin yapılması amaçlanıyor. Üçüncü sırayı akciğer filmi alıyor. Olası olarak meydana gele lenf bezlerinde büyüme ve buna bağlı olarak da diğer problemler araştırılıyor. B hücre lenfoma da bu testler yapıldıktan sonra da hastalığın evresine bağlı olarak bir takım tedavi yöntemleri uygulanıyor.

B Hücre Lenfoma Boyunda Ve Koltuk Altında Şişlik İle Kendini Gösterir Mi?

Kişide herhangi bir sebepten ötürü meydana gelen koltuk altı ve boyundaki şişlikler, her zaman lenfoma hastalığı anlamını taşımıyor. Elbette ki böylesine bir durum ile karşı karşıya kalan bireyler b hücre lenfoma olup olmadığına dair bir şekilde tıp uzmanına görünmeleri gerekiyor. Çünkü bu bölgelerde oluşan bazı viral cinsi bakteriyel hormonlar nedeni ile de şişkinlik durumları meydana gelebiliyor. Lenf bezleri aslında kötü huylu bir tümör şeklinde de belirtiliyor.