Lösemi Endoskopik Biyopsi

Lösemi Endoskopik Biyopsi

Lösemi endoskopik biyopsi konusunda her türlü bilgileri aktarmaya çalışacağız. Endoskopi sırasında, doktorunuz vücudunuzun içindeki yapıları görmek için ucunda bir ışık ile ince, esnek bir tüp (endoskop) kullanır. Analiz edilecek küçük bir doku örneği almak için tüpün içinden özel aletler geçirilir. Hangi tip endoskopik biyopsi, şüpheli alanın bulunduğu yere bağlıdır. Endoskopik biyopside kullanılan tüpler, ağzınızda, rektumda, idrar yolunuzda veya cildinizde küçük bir insizyondan sokulabilir. Endoskopik biyopsi prosedürlerinin örnekleri arasında mesanenizin içinden doku toplamak için sistoskopi, akciğer içinde doku almak için bronkoskopi ve kolonunuzun içinden doku toplamak için kolonoskopi yer alır.

Lösemi Endoskopik Biyopsi Hakkında

Geçirdiğiniz lösemi endoskopik biyopsi tipine bağlı olarak, işlemden önce bir yatıştırıcı veya anestezi alabilirsiniz. İğne biyopsisi Tiroid biyopsisi Bir iğne biyopsisi sırasında, doktorunuz şüpheli bir bölgeden hücreleri çıkarmak için özel bir iğne kullanır. Bir iğne biyopsisi genellikle, doktorunuzun cildiniz aracılığıyla şüpheli meme topaklar ve genişlemiş lenf düğümleri gibi hissedebileceği tümörlerde kullanılır. X-ışını gibi bir görüntüleme prosedürü ile kombine edildiğinde, iğne biyopsisi, ciltten hissedilemeyen bir şüpheli alandan hücrelerin toplanması için kullanılabilir. İğne biyopsi prosedürleri şunları içerir: İnce iğne aspirasyonu. İnce iğne aspirasyonu sırasında, şüpheli bölgeye uzun, ince bir iğne yerleştirilir. Analiz için sıvı ve hücreler çıkarmak için bir şırınga kullanılır.

Lösemi Endoskopik Biyopsi Farklılıkları

Çekirdek iğne biyopsisi. Bir iğne ucuyla daha büyük bir iğne, iğne iğnesi biyopsisi sırasında, şüpheli alandan bir doku kolonu çizmek için kullanılır. Vakum destekli biyopsi. Vakum destekli biyopsi sırasında, bir emme cihazı, sıvı ve iğnenin içinden çıkan hücrelerin miktarını artırır. Bu, yeterli bir numune toplamak için iğnenin yerleştirilmesi gereken süreyi azaltabilir.

Görüntü kılavuzluğunda biyopsi. Görüntü kılavuzluğunda biyopsi, bir iğne biyopsisi ile X-ışını, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans görüntüleme (MRI) veya ultrason gibi bir görüntüleme prosedürünü birleştirir. Bu anlamda lösemi endoskopik biyopsi gerçekten de çok büyük bir önem taşımaktadır. Tüm bunların ışığında net şekilde sonuçların sunulması sağlanmış olacaktır. Böylece hem daha önce müdahale şansı sunulmuş olacak hem de daha sağlıklı ilerlenmiş olacaktır.