Hodgkin Lenfoma B Semptomları

Hodgkin Lenfoma B Semptomları 

Hodgkin lenfoma B semptomları ilerlemiş olan yaş ile beraber toplumda sıklık ile görülecek olan ve artış gösteren kadın ve erkek için eşit olan bir hastalık olarak bilinir. Bu gibi durumlar gece terlemelerinde, son altı ay içinde vücuttaki ağırlığın % 10’luk kısmında daha çok kilo kaybı yaşanmasına sebep olur. Ateş nedeni olarak belirli bir infeksiyon söz konusu olmaz. Herhangi bir sistemli semptom belirtilmiş olan bu hastalığa özgü olmamaktadır. Hodgkin lenfoma b semptomunda kaşıntı da görülebilir. Lenfoma b hastalıklarında hastanın alkol aldığı zaman büyümekte olan lenf düğümünde ağrı olması da gözlemlenbilir.

Bademcik tutulması hodgkin lenfoma b dışında daha da sık görülmektedir. Lenfoma b semptomları görülen hastaların çok az kısmında fiziki yapılan muayenede büyüyen bir lenfoma bulunmamaktadır.

Lenfomada Tanı Konması ve Hodgkin lenfoma b Semptomları  Nelerdir?

Lenfoma b semptomları için tanı konulma şekli aslında gözlem yapılan bölge üzerinde biopsi sonrasında gerçekleşir. Kesin olarak yapılacak olan tanıda ise histopatoloji incelemesi sonucunda işlem yapılır. Bu sebeple de lenf düğüm büyümesinde meydana gelen hastalar için lenf düğümlenmesi cerrahi açıdan çıkarılarak histopatoloji tetkiki yapılmalıdır. Çıkarılacak olan bu lenf düğümü için doktorun uygun görmüş olduğu yerlerde tetkikin yapılabilmesi için de uygun bir büyüklük şartı aranır. Doktor tarafından tanı koyulabilmesi için ise biopsinin tekrarı şarttır. Fiziki muayene esnasında lenf düğümü elde edilmemiş hastalar içinde göğüs boşluğunda veya karnın içinde büyüyen lenf düğümü olan radyolojik tetkikler içinde gösterilme durumunda genel bir anestezi için göğüs boşluğunda veya batın içinde ulaşım sağlanarak lenf düğümünde biopsi şart olmaktadır.

Hodgkin lenfoma b Semptomları ve Sebepleri

Hodgkin lenfoma oluşum sebepleri arasında net bir bilgi mevcut olmamaktadır. Hastalığın genellikle beyaz ırk üzerinde gözlemlenmemesi hastalık oluşumunda etnolojik, genetik sebeplerin de rol oynaması tahmin edilir. Belirli olan bazı kalıtsal ya da sonradan gerçekleşmekte olan bağışıklık sistemindeki bozukluk için hodgkin hastalığına yakalanabilme riski belirli boyutlar içinde de yüksek olması bilinmektedir. Diğer bir yandan da virüs sebebi ile de bulaşan hastalık beraberinde bu oluşumun söz konusu olabileceğine rastlanmıştır. Hodgkin lenfoma oluşumunda bazı zehirlerin de etki ederek günümüz üzerinde de sıklıkla oluşum göstermesi söz konusudur.