Hepatit C Lenfoma

Hepatit C Lenfoma 

Hepatit C lnfoma  virüsü lenfoid dokularında çoğalabilen hepototropik virüsler olarak tanımlanıyor. İlerleyen yaş ile birlikte toplumda görülme sıklığı artan hepatit c lenfoma, erkek cinsiyetini ve kadın cinsiyetini aynı oranda etkileyebilir. Belirtilen hastalık, zaman içerisinde kendisini farklı belirtilerle birlikte gösterebiliyor. Lenfoma hastalığının hepatit c modelinde ise uzun bir süre geçmek bilmeyen astım, ateş ve buna bağlı görülen grip, bademciklerden birisinin zarar görmesi ve şişmesi dikkatle alınması gereken noktalardır. Lenfomanın diğer anlamı kan kanseri olarak belirtiliyor. Kan kanseri olan bireylerde, kanın üretildiği mekanizma olan kemik iliğinden kaynaklanan, kan kaynaklı bütün kanserlerle eş anlamlı olan, bir kanser olarak tanımlanıyor.

Hepatit C Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

Hepatit C lenfomaya bağlı hastalığın belirtileri, hastanın vücudunda hızlı bir şekilde büyüyen kitlenin oluşması ile ortaya çıkıyor. Büyüyen bu kitle, belirli bir zaman sonra vücuda basınç yapıyor. Hepatit c lenfoma  klinik bir belirti olarak daha çok, lenf bezi olarak ifade edilen bezelerin anormal bir şekilde büyümesi ile ortaya çıkıyor. Anormal bir şekilde büyüyen bezeler, kısa bir zaman içerisinde patolojik bir sorun oluşturuyorlar. Genel anlamda tümör kitlesinin büyümüş olduğu yer ise, lenf bezleri oluyor. Çoğu kişi, koltuk altında ve boynunda beze şeklinde büyümeler olduğu için hastaneye gitmektedirler. Bu önemli bulgular arasında belirleniyor.

Hepatit C Lenfoma Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Hastalığın tedavi edilmesinde, erken ya da geç yapılan teşhisler önemli faktörler arasında yer alıyor. Hastalık, eğer erken teşhis edilirse yüzde 90 oranında, ileri olan evrelerde ise yüzde 60-80 arasında bir düzelme şansı ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle de doktor tarafından konulan tanı ve teşhisler önem arz ediyor. Hastalığın ilerlemesine ya da gerilemesine göre tedavi biçimleri belirleniyor. Eğer hastalık yapılan teşhis ve tanılardan sonra, hepatit c lenfoma şeklinde belirlenirse, kemoterapi ve ilaç tedavisi uygulanması uygun görülüyor. İlaç tedavileri ve kemoterapi tedavileri uygulanırken yan etkileri meydana gelebilir. Örneğin hastada kemoterapiye bağlı olarak, saç dökülmeleri ve depresyon oluşabilir. Kullanılan ilaçlar ise hastada iştahsızlık meydana getirebilir. Bu yüzden lenfoma hastası için, meydana gelebilecek bu belirtiler unutulmamalıdır. Çünkü lenfoma hastaları adına yapılan takip çalışmaları önemli oluyor. Uygulanan tedaviler etkili oluyorsa, kan değerleri normal bir seviyeye geliyor, hastada tekrardan saç çıkabiliyor ve hastanın yemek yemesi düzelebiliyor. Hasta yakınları, lenfoma hepatit c hastalarının düzenli sağlık takiplerini yaptırmaları gerekli bir hale geliyor.