Lenfomalarda B Semptomları

Lenfomalarda B Semptomları

Lenfomalarda b semptomları, son dönemlerde insanlarda en sık görülen hastalıklardan birisi de lenfoma hastalığı olmaktadır. Lenfoma hastalığı, halk arasında “Lenf kanseri” olarak bilinen bir hastalıktır. Bir çok evreye ve semptoma sahip olan lenfoma hastalığının belirtileri ve bulguları kendisini bir anda göstermese de kişide ani kilo kaybı ile birlikte koltuk altı ve kasık gibi bölgelerde gözle görülür ve aşırı bir şekilde meydana gelen şişlikler bir çok hastalığın belirtisi olabileceği gibi yüksek olasılık ile lenfoma yani lenf kanserinin belirtileri de olabilmektedir. Lenflerde tümör oluşumu ile meydana gelen lenfomalarda b semptomları da hastalığın tanı ve tedavi aşamasında büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla da bir çok şikâyet ile uzman doktora başvuran hastaların tanı ve tedavi sürecinde şayet lenfoma tanısı konulur ise b semptomları büyük önem taşımaktadır ve tedavi esnasında tedaviye yol göstermektedir.

 Lenfomalarda B Semptomları Nedir?

Lenfoma yani halk tabiri ile lenf kanseri, beyaz kan hücreleri olan lenfositler üzerinde meydana gelen ve erken teşhis konulup doğru bir tedavi süreci işlenmediği takdirde ciddi olumsuz sonuçlara yol açan bir hastalık olmaktadır. Bağışıklık sistemini oldukça yüksek bir seviyede düşüren lenf kanserinin en belirgin ve net belirtileri; boyun, koltuk altı ve kasık gibi bölgelerdeki lenf bezlerinin şişmesidir. Bu şişlikler ağrılı olmasa da hastalığın seyrine göre bazı hastalarda ağrı yaptığı da görülmektedir. Dolayısıyla da bu şikayetler ile hastalığa tanı koyulması sürecinde lenfomalarda b semptomları oldukça hayati önem taşımaktadır. Çünkü lenfomalarda b semptomları; lenfoma hastalığının tanısı koyulacağı zaman tanı ve teşhis adına yol gösterene önemli sistematik semptomlar yani gözlemler olmaktadır.

Lenfomalarda B Semptomları Hangi Durumları Kapsamaktadır?

Lenfoma hastalığının tanı ve teşhis aşamasında önemli yol gösterici olan lenfomalarda b semptomları; üç farklı durumda görülmektedir. Hastanın 38 derecenin üzerine çıkmış ateşinin olması ki bu ateş daha yüksek bir derecede de görülebilmektedir. Ateşin yanı sıra yine istemsiz olarak özellikle 6 ay içerisinde vücut kilosunun %10’u aşan oranında kilo kaybının yaşanması ile geceleri uyku halinde iken yoğun bir gece terlemesi tanı sürecinde önemli bir yol gösterici olan lenfomalarda b semptomlarını kapsamaktadır.