Lenfomada B Semptomları

Lenfomada B Semptomları

Lenfomada B Semptomları hodgkin lenfoma hastalığının yavaş sinsi şekilde başlaması ile bilinmektedir. Hastalığın ilk belirtileri olarak genelde 1 ya da birden çok lenf düğümünde meydana gelen büyüme bilinir. Lenf düğümünde meydana gelen bu büyümede yavaş ve ağrısız büyüme şekli en belirgin özelliktir. Büyümüş olan lenf düğümü boğaz, ense de (yaygın olarak görülen kısım bu kısımdır), koltuk altında, köprücük kemiği üstünde bulunan boşlukta, kasıkta ya da vücutta bulunan birçok yerde çok fazla sayıda tespit edilmektedir.

Lenfomada B Semptomları ve Hastalığın görülme durumları

Lenfoma B Semptomları hastalığın dışarıdan göz ile görülemeyen ya da ellenmeyen lenf düğüm bölgesinde de belirebilir. Eğer ki göğüs boşluğunda yer alan lenf düğümlerinde tutulur ise, orada bulunmakta olan akciğer ile hava yolunda artan basıncın uygulanması söz konusu olur. Üst ya da karnın alt kısmında tutulan lenf düğümü ağrı, basınç hissi ya da ishale yol açabilir. Lenfoma hücre saldırı nedeni ile nadiren dalakta ve karaciğerde büyüme görülebilir. Hastalığın kemik iliğinde de yayılmasına, kırmızı kan hücreleri sayı olarak azalması da söz konusu olur. Bu durumda ise anemi‎ hastalığı ortaya çıkabilir. Ancak bu gelişimde çok fazla meydana gelme kesinlikle görülmez. Bu durumun yanında da ateşlenme, kilo kaybı, geceleri terleme solgun olma hali gibi de genel spesifik olmamakta olan semptomlar belirebilir. Bu semptomlar için 3 lenfoma b semptomları hastaları ise sıkça gözlenir: Sebebinin ise bilinmeden 37 °C üzeri ateşlenme, geceleri aşırı terleme ile 6 altı ay içerisinde toplam ağırlıkta % 10’ndan fazla olan kilo kaybı görülür. Belirtilmiş olan bu semptom‎ kombinasyonunda B semptomatiğindeki, belirti ise B semptomu olarak adlandırılır.

Genel Olarak Bilinen Lenfoma b Semptomları

Sebebinin bilinmeden 38° C üzeri ateş (B semptomunda) Geceleri aşırı terleme hissi (B semptomunda)  Sebep olmaksızın 6 ayda % 10’ dan çok kilo kaybının yaşanması (B semptomunda) Yorgun olma hali, genel bir halsizlik, isteksiz olma, iştahsız olma durumu, hasta hissetme hissiyatı, bütün vücutta kuvvetli bir kaşıntının varlığı olarak bilinir.