Kan Kanseri Tedavisi

Kan Kanseri Tedavisi

Kan kanseri tedavisi artık eskisi gibi umutsuz ya da imkansız değildir. Aksine oldukça tedavi edilebilir bir hastalık olmaktadır. Özellikle de son geliştirilen akıllı hücre teknolojisi sayesinde kemoterapi tedavisinde kötü huylu hücreler sadece yok edilebilir konumunda yer almaktadır. Eskiden kemoterapi tedavisi gören kişilerin kötü huylu hücrelerinin yanı sıra iyi huylu hücrelerde yok edilmektedir. İyi huylu hücrelerin yok edilirse bu sefer kişilerin bağışıklık sistemi çökme aşamalarına gelmektedir. Kişiler için bağışıklık sistemi için akıllı hücre teknolojisi sayesinde sadece hastalıklı hücreler yok edilmektedir.

Kan kanserleri içerisinde nakil oldukça önemlidir. İlik nakli ile birlikte kişilerin daha sağlıklı bir vücuda sahip olmaları sağlanabilmektedir. İlik naklini gerçektirdikten sonra bazı enfeksiyon riskleriyle vücut karşılaşabilir. Ayrıca ilik naklinde de bazı olası yan etkiler de bulunmaktadır. Kan kanseri tedavisinde de  ağızda değişiklikler, ağrı şikayetleri, mide bağırsak sorunları, iştah kaybı ve değişmiş tat hissi, saç kaybı ve deride değişiklikler gibi hislere karşı kalabilirler.

Kan kanseri tedavisi sürecinde iyi bir doktorla iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Kan kanseri tedavisinde ise bu açıdan da büyük önem arz eden iletişim sayesinde kişilerin tedavisi sağlanmaktadır.

İlik nakli gerçekleştirdikten sonra kişiler mutlaka sağlıklarına da dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü kişiler enfeksiyon riski ile karşı karşıya olmaktadırlar. Bu yüzden kan kanseri tedavisi bu kişiler için en doğru tedavi olabilmektedir.

Kan Kanseri Kemoterapi Tedavisi

Kan kanseri kemoterapi tedavisinde önemli adımlar mevcuttur. Kan kanserinde hangi evrede olduğunuz büyük bir öneme sahiptir. Kan kanserinde hangi evrede olduğunuza bağlı olarak kişilerin kaç kür kemoterapi tedavisi göreceği belirlenmektedir. Genellikle kemoterapi için kan kanserinde 3. Ya da 4. Evre de olan hastalar 6 kür tedavi görebilmektedirler. 6 kür tedavi sonrasında ise eğer kan kanseri 4. Evrede olursa 8 kür de kemoterapi tedavisi edilebilir.

Kan kanserinde kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinde kürler için önemli olan şey ise doktorun verdiği kararlardır. Doktorunuz sizin için hangi noktada ne kadar kür tedavi almanız gerektiğini belirtirse o kadar almanız önemli olacaktır.