KLL Hastaları Nelere Dikkat Etmeli

KLL Hastaları Nelere Dikkat Etmeli

KLL hastaları nelere dikkat etmeli konusunda KLL hastalıkları, Kronik lenfositik lösemi olarak bilinmektedir ve genellikle orta yaşlardan yaşlılar arasında daha fazla görülmektedir. Kronik bir hastalık olduğundan, çok hızlı ilerlemeyen, fakat bazen hiçbir şey hissettirmeden ilerleyen ya da bazılarından çok ağrılı geçen bir kanser türüdür. Bu yazıda dikkat edeceğimiz ve üzerinde konuşacağımız konu, KLL hastaları nelere dikkat etmeli, bu konuya bakacağız. KLL hastalarının en çok dikkat etmesi gereken konu, hastalığının teşhisi konulduktan sonra, enfeksiyon kapmayacakları bir ortamda bulunmaları gerekmektedir. Bir lösemi veya kan kanser hastası olarak ta bilinen bu sağlık sorununda, hastanın temiz ortamlarda durması çok önemlidir. Şunu unutmayın ki, her ne kadar bir tedavi olsa bile, lösemi veya kanser tedavilerinde yan etkilerin olma olasılığı da olabilmektedir.

KLL Hastalığı Tedavisinde Yan Etkiler

KLL hastalarının tedavisi sırasında, yapılan tedavide kanser hücrelerini öldürürken, aynı zamanda hızlı bir şekilde bölünen normal hücrelerinde zarar görme ihtimalleri çok yüksek olduğundan, KLL hastaları nelere dikkat etmeli sorusuna, cevap olarak tedavi yöntemleri denebilmektedir. Hastayı iyileştirmeye çalışırken, kullanılan ilaçlar yan etki yaratabilmektedir. Bunun yanı sıra bir başka yan etkide Kemoterapi olmaktadır. Kanser hastalarında genellikle Kemoterapi tedavisi uygulanır, fakat bu tedavide, kanser hücrelerini yok ederken, sağlıklı hücrelerin seviyesinin düşme oranı çok yüksek olduğundan, vücut; enfeksiyonlar, morluklar ve kolay kanama, halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntılarla da karşılaşabilmektedir. Yan etki olarak çok kabul edilmeyen, fakat yine de hastaların uyarılması gerektiği bir konu ise, bazı ağır Kemoterapi uygulamalarında, hastanın saçlarının dökülebileceğidir.

KLL Hastalık Tedavisinde Kansızlık Görülebilmektedir

KLL hastaları nelere dikkat etmeli sorusuna, aynı zamanda kansızlığı ekleyebiliriz. Sağlık geliyorum demediğinden, herkesin kanser olabilme riski vardır. Anemi hastalarında da kanser olma riski vardır. Dolayısıyla özellikle anemi hastalarında, kanser tedavisi için uygulanan Kemoterapi uygulaması yapılırken, vücuttaki kan temiz kan hücresi de bir miktar yok olmaktadır. Dolayısıyla anemi hastalarının, kanser tedavisinde kansız kalmamaları için, kortizon kullanılarak tedavi yapılmaktadır. Anemi hastalığı, aşırı halsizlik, yorgunluk ve kalple alakalı sıkıntılarda ortaya çıkarabildiğinden, mutlaka kan hücrelerinin canlanması veya kan hücresinin üretilmesi için de uygulama yapılması gerekmektedir.