Lösemi T Tipi

Lösemi T Tipi

Löseminin de tıpkı kanserin olduğu gibi pek çok türü bulunmaktadır. İlk olarak akut ve kronik olarak ayrılan lösemi yani kan kanserinin pek çok tedavi yöntemi bulunduğu için hastalıktaki ilk amacın sabır ve stres yapmama olması gerekmektedir. Akut lösemi, çok hızlı bir şekilde çoğalan ve yayılan kanser hücrelerini temsil etmektedir. Kronik lösemi ise yıllarca belirti bile göstermeyen oldukça yavaş yayılan bir tür olarak bilinmektedir.

Akut löseminin de kendi içinde bazı türleri bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan T tipi löseminin oldukça yaygın olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Bunun nedeni ise T hücrelerinin daha kolay zarar görebileceğidir. Akut lösemide kemik iliği içerisinde yer alan beyaz kan hücreleri yani akyuvarlar birden kontrolsüz bir şekilde çoğalmaya başlar. Hastalığın temel sebebi budur. Ancak akyuvarlar farklı hücre tiplerine sahiptir. Bunlardan biri de T tipidir. Lösemi T tipi hücrelerde gerçekleşiyorsa bu hastalık T tipi lösemi olarak adlandırılmaktadır.

Lösemi T Tipi Belirtileri

Löseminin pek çok belirtisi vardır. Ancak bunları fark etmek biraz zaman almaktadır. Öncelikle sizlere en yaygın lösemi T tipi belirtilerinden söz edeceğiz. Burada öncelikle sık sık enfeksiyon kapma karşımıza çıkmaktadır. Aslında bu belirti tüm kanser tiplerinde görülür. Çünkü kanser hücreleri, vücuttaki bağışıklık sistemine ciddi zararlar vermektedir. Bu yüzden hastanın kolay enfeksiyon kapması ve zor iyileşmesi kaçınılmaz olmaktadır.

Sık sık enfeksiyon kapma dışındaki lösemi T tipi belirtilerine bakarsak da vücudun bazı bölgelerinde durduk yere kanamaların ya da morlukların olması durumları ile karşılaşıyoruz. Bunlar da oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Çünkü vücudun kan hücrelerine zarar gelmiştir ve sayıları azalmaktadır.

Tüm bu belirtilere ek olarak yine tüm kanser türlerinde görülen yorgunluk, halsizlik, ağız içi yaralar, sürekli uyku hali, ağız kuruluğu ve yüksek ateş de pek çok hastada görülmektedir. Bu belirtiler başka hastalıklarla da karışabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Kanserin diğer hastalıklardan farkı, müdahale edilmediği zaman ilerliyor olmasıdır. Bu da belirtilerin gün geçtikçe daha belirgin hale gelmesine neden olmaktadır. Yani mesela hastalığın başında ayda bir kere enfeksiyon kapıyorsanız ilerleyen zamanlarda haftada 1 enfeksiyon kapmaya başlayabilirsiniz.