Yetişkinlerde Lösemi Belirtileri

Bu yazımızda sizlere yetişkinlerde lösemi belirtileri konusunda bilgiler vermeye gayret göstereceğiz. Bilindiği üzere lösemi çok ciddi bir hastalıktır. Lösemi temelde kan veya kemik iliği kanser türüdür. Kemik iliği kemiklerin içinde bulunan yumuşak bir dokudur. Lösemi kemik iliğinde başlar. Lösemi de lösemi hücreleri olarak bilinen anormal beyaz kan hücrelerinin sayısında anormal bir artış vardır. Zaman içinde bu hücreler, Enfeksiyonlar, hastalıklar ve kan hastalıkları iyileşmesi için önemli olan. Sağlıklı kan hücrelerini yok eder. Löseminin tam nedenini henüz bulunmuş değildir. Fakat lösemiye yakalanma riskini artıracak bazı risk faktörleri bilinmektedir.

Yetişkinlerde Lösemi Belirtileri Farklılıkları

Lösemi olup olmadığınızı anlayabilmek için ancak hastaneye giderek anlayabilirsiniz. Kişilerin kendi anlayabilecekleri hastalık ancak basit gripler veya diş ağrıları ve benzeri hastalıklardır. Yetişkinlerde lösemi belirtileri nedir diye soracak olursanız, ancak kendinizde farklılıklar hissederseniz ve doktora giderseniz, Lösemi olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Kendi başınıza anlayabileceğiniz bir hastalık değildir. Doktora gittiğinizde size birçok sorular sorulacaktır. Örneğin kaşıntınız var mı? Ağrılarınız var mı? Şişkinlik hisleriniz var mı ve bunlara benzer birçok sorular sorulacaktır, çünkü bu belirtiler, genellikle Lösemili hastalarda olabilecek belirtilerdir, fakat ille Lösemi olduğunuz anlamına gelmemektedir. Başta belirtildiği üzere, Lösemi hem akut hem de kronik bir hastalıktır. Bu sebeple ne olduğunu ancak kontrol sonrası anlayabilirsiniz.

Yetişkinlerde Lösemi Belirtileri Hakkında

Lösemi olduğumuzu gösterecek bazı belirtiler bulunmaktadır, fakat belirtiler bile anında size Lösemi olup olmadığınızı söylemez, hatta aldanılabilirsiniz de. Löseminin en yaygın, fakat aldatan belirtilerden bazıları; aşırı yorgunluk ve halsizliktir ya da baş ağrıları veya baş ağrılarından dolayı gelişen mide bulantılarıdır. Yetişkinlerde lösemi belirtileri nedir diye sorulduğunda, birçok belirtilere bakabilirsiniz, fakat Lösemi olup olmadığınızı ancak bir doktor muayenesinden sonra anlayabilirsiniz. Karında şişkinlik veya lenf düğümlerinde şişkinlik olabilir ya da kaşıntı ve cildinizde pul pul dökülmeler. Şunu da unutmayın ki Lösemi belirtileri olsa bile, belki başka bir hastalıkta olabilir, bu sebeple bu belirtiler sadece size biran önce muayene olmanız gerektiğini bildirir. Aslında doktor kontrolünde olduğu zaman herhangi bir noktada sıkıntı çıkmayacaktır. Erken teşhisi de özellikle tıbbi olarak daha sağlıklı sonuçlar verecektir.