Lösemi Nasıl Anlaşılır?

Lösemi Nasıl Anlaşılır?

 Lösemi nasıl anlaşılır  denildiğinde bir çok fikir ortaya çıkmaktadır. Lösemi bir kanser türüdür ve halk arasında aynı zamanda kan kanseri olarak ta bilinmektedir. Lösemi, hem kronik hem de akut bir kanser türüdür. Dolayısıyla aniden ortaya çıkan bir kanserde olabilmektedir, yavaş yavaş ilerleyen bir kanserde olabiliyor. Bir hastada ne tür Löseminin çıktığı ancak kontrol sonrası belli olmaktadır. Lösemi nasıl anlaşılır veya Lösemi olduğumu nereden anlayacağım? Bu aslında çok kolay bir şekilde anlayabileceğimiz veya kolay anlaşılır bir kanser değildir. Kaldı ki hiçbir kanser hastalığı kolay anlaşılmaz. Ancak vücudumuzda olan bazı değişiklikleri kendimiz fark edeceğiz, hastaneye gideceğiz ve muayene olduktan sonra ancak kanser olduğumuzu anlayacağız. Bir nevi Lösemiye sinsi bir hastalık diyebiliriz.

Lösemi Olduğumuzu Anlayabileceğimiz Belirtiler

 Lösemi olduğumuzu gösterecek bazı belirtiler bulunmaktadır, fakat belirtiler bile anında size Lösemi olup olmadığınızı söylemez, hatta aldanılabilirsiniz de. Löseminin en yaygın, fakat aldatan belirtilerden bazıları; aşırı yorgunluk ve halsizliktir ya da baş ağrıları veya baş ağrılarından dolayı gelişen mide bulantılarıdır. Lösemi nasıl anlaşılır diye sorulduğunda, birçok belirtilere bakabilirsiniz, fakat Lösemi olup olmadığınızı ancak bir doktor muayenesinden sonra anlayabilirsiniz. Karında şişkinlik veya lenf düğümlerinde şişkinlik olabilir ya da kaşıntı ve cildinizde pul pul dökülmeler. Şunu da unutmayın ki Lösemi belirtileri olsa bile, belki başka bir hastalıkta olabilir, bu sebeple bu belirtiler sadece size biran önce muayene olmanız gerektiğini bildirir.

Lösemi Olduğumu Kendiniz Anlayamazsınız

 Lösemi olup olmadığınızı anlayabilmek için ancak hastaneye giderek anlayabilirsiniz. Kişilerin kendi anlayabilecekleri hastalık ancak basit gripler veya diş ağrıları ve benzeri hastalıklardır. Lösemi nasıl anlaşılır diye soracak olursanız, ancak kendinizde farklılıklar hissederseniz ve doktora giderseniz, Lösemi olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Kendi başınıza anlayabileceğiniz bir hastalık değildir. Doktora gittiğinizde size birçok sorular sorulacaktır. Örneğin kaşıntınız var mı? Ağrılarınız var mı? Şişkinlik hisleriniz var mı ve bunlara benzer birçok sorular sorulacaktır, çünkü bu belirtiler, genellikle Lösemili hastalarda olabilecek belirtilerdir, fakat ille Lösemi olduğunuz anlamına gelmemektedir. Başta belirtildiği üzere, Lösemi hem akut hem de kronik bir hastalıktır. Bu sebeple ne olduğunu ancak kontrol sonrası anlayabilirsiniz.