Lösemi Belirti

lösemi belirti

Löseminin birçok farklı belirtileri olabilir, fakat Lösemi belirti arasındaki 3 belirtiyee bakacak olursak; lenf düğümlerinde genişleme görülebilmektedir. Kemiklerde ve eklem yerlerinde ağrılar görülebilmektedir. Ağrılar romatizma varmış gibi hissettirir kendini. Bunların dışında birçok farklı belirtiler söz konusu olabilir, fakat en önemlisi, vücudunuzda gördüğünüz ilk farklılık sonrasında doktora gidip muayene olmanız gerekir. Löseminin ne zaman ne şekilde ortaya çıkacağı belli olmayacağı gibi, Löseminin farklı evreleri de olduğundan, ne kadar erken teşhis konulursa, o kadar hızlı tedavisi mümkün olacaktır. Özellikle kan kanseri türlerinde, kan nakli olması gerekeceği için, zaman alan bir tedavi olacaktır.

 

 Lösemi Belirti Farklılıkları

Lösemi belirti konusunda Lösemi hastalığının belirtileri biliyorsunuz ki, hastalığı vücudun yenebilmesi için bize verdiği belirtilerdir. Bazen belirtiler çok ağır olabiliyor, bazıları ise çok hafif ve hiç fark ettirmeyebiliyor. Maalesef bazı belirtiler çok belirgin olmadığından, ancak kötüleşip hastaneye gidene kadar fark etmiyoruz. Lösemi belirtileri kaşıntı ve aynı zamanda cildimizin pul pul dökülmesi de, vücudun Lösemi olduğumuzu gösteren belirtilerden bir tanesidir. Kaşıntı ve cildin pul pul dökülmesi birçok kişinin ciddi almadığı veya bir süre sonra geçer diye düşündüğü bir durumdur, fakat maalesef öyle değildir. Eğer cildinizde kaşıntılar varsa ve pul pul dökülüyorsa, mutlaka bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Lösemi hastalığında en yaygın olan belirtilerden bir tanesi kaşıntıdır ve bu da aslında kan hücresinin yoğun bir şekilde yok olmasından kaynaklanmaktadır.

Lösemi Belirti Hakkında

 

Lösemi olup olmadığınızı anlayabilmek için ancak hastaneye giderek anlayabilirsiniz. Kişilerin kendi anlayabilecekleri hastalık ancak basit gripler veya diş ağrıları ve benzeri hastalıklardır. Lösemi belirti diye soracak olursanız, ancak kendinizde farklılıklar hissederseniz ve doktora giderseniz, Lösemi olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Kendi başınıza anlayabileceğiniz bir hastalık değildir. Doktora gittiğinizde size birçok sorular sorulacaktır. Örneğin kaşıntınız var mı? Ağrılarınız var mı? Şişkinlik hisleriniz var mı ve bunlara benzer birçok sorular sorulacaktır, çünkü bu belirtiler, genellikle Lösemili hastalarda olabilecek belirtilerdir, fakat ille Lösemi olduğunuz anlamına gelmemektedir. Başta belirtildiği üzere, Lösemi hem akut hem de kronik bir hastalıktır. Bu sebeple ne olduğunu ancak kontrol sonrası anlayabilirsiniz.