Lenfoma Grade 2

Lenfoma Grade 2

Lenfoma grade 2 diğer bir adıyla da lenfoma hastalığının 2. Evresi olarak da bilinmektedir. Birinci evreyi geçmiş olan kişiler bu evrede nitelendirilmektedir.

Lenfoma rahatsızlığında evreleri doktorun verdiği tetkikler neticesinde hastalığın evresi belirlenir. . Lenfoma grade 2 yani lenfoma 2.evresinde olan kişi ve kişi grupları bazı tanı ve teşhislerin uygulanmasıyla birlikte hemen tedavi altına alınmaktadır. Tedavi yöntemlerin hastalığın durumuna göre ve evrelerine göre kendi içerisinde değişiklikler göstermektedir. Ama genel olarak ilaç tedavisi ve kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Bununla beraber birbirinden çok farklı tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.  Kemoterapi tedavisinin kaç kür yapılacağına ise doktor karar vermektedir. Lenfoma 2. Evresinde genellikle maksimum 4 kür uygulanmaktadır.

Lenfoma Grade 2 yani diğer bir adıyla da Lenfoma 2.evresinde özellikle de lenf düğümlerinde meydana gelen büyümeler göze çarpmaktadır. Lenfomada hücreler hızlı bir şekilde çoğalıyorlardır. Lenfoma 2.evresinde karın alt ya da üst bölgelerinde birden fazla lenf düğümünde bu hastalığın belirtileri ve izleri görülmektedir.

Lenfoma 2.evresi bazı tanı grupları sayesinde tanı yapılmaktadır. Lenfoma 2.evresinde özellikle muayene oldukça önem arz etmektedir. Doktorlar koltuk altı, göğüs ve kasık muayenesi yapmaktadırlar. Diğer bir yandan da lenf dokusundan alınan parça ile yapılan muayene sonucu da bu hastalığın ve evresinin belirlenmesi konusunda büyük bir önem arz etmektedir.

Lenfoma Grade 2 Belirtileri

Lenfoma grade 2 belirtileri içerisinde bazı noktalar bulunmaktadır. Bu belirtilere tamamıyla sahip olan bir hasta lenfoma hastalığına yakalanmamışta olabilir. Bu yüzden lenfoma rahatsızlığını bütünüyle sadece belirtilere bırakmak yanlış olur. Ama kişilerin bu belirtilere sahip olması durumunda kesinlikle bir doktora görünmeleri ve gerekli testleri yapmaları gerekmektedir.

Lenfoma 2.evresinde olan bir kişinin lenf bezlerinde sürekli meydana gelen bir büyüme olabilir. Bu büyümeler sistematik bir şekilde olabilmektedir. Sistematik bir şekilde meydana gelen bu büyümelerin yanı sıra bu büyümeler geçmemekte ise belirtilerden şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda da ani ve hızlı bir şekilde verilen kilo, gece boyunca terleme yaşanması da lenfoma rahatsızlığının belirtileri arasında olabileceğini unutmayıp doktorunuza başvurunuz.