Lösemide belirtiler ve bulgular nelerdir?

Lösemide belirtiler ve bulgular nelerdir?

Birey kendini hasta hissettiğinde fiziksel olarak bazı belirtilere şahit olduğunda akut lösemi tanısı daha çok karşımıza çıkar.

Kronik Lösemi sinsi ve yavaş İlerleyen bir Lösemi alttür olmakla beraber akut lösemi olgunlaşmamış lökositlerin kontrolsüz ve hızlı bir şekilde çoğalmasıyla meydana gelen Lösemi tipi olduğundan çok daha hızlı ilerleyip kendini çabuk fark ettirir.

Kronik löseminin tanısının konulması akut lösemi göre çok daha zordur ve sıradan kontrol sırasında doktor tarafından fark edilebilir yahut akut lösemi ye benzer ancak daha az şiddette yan etkiler belirtiler görülerek tespit edilebilir.

Akut  lösemi nedir?

Trombositlerin eritrositlerin yani vücutta bulunan kırmızı kan hücrelerinin eksikliğine bağlı olarak hastada güçsüzlük nefes darlığı ve kansızlık görülebilir.

Kırmızı kan hücrelerinden olan trombositlerin eksikliği durumunda hasta da kanama ve vücudun anormal bölgelerinde morarmalar meydana gelebilir.

Bağışıklık sisteminin baskılanması durumundan ötürü vücudun enfeksiyona karşı direnci düşer enfeksiyonla savaşan beyaz kan hücrelerinin eksikliği dolayısıyla  ateş atılamayan enfeksiyonel hastalıklar ortaya çıkabilir.

Akut lösemi hastaları kemik ve eklem ağrıları çekebilir Bunun sebebi Beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması olgunlaşmamış yapısı olarak bilinir.

Yine büyümüş lenf düğümleri dalak ve karaciğer de oluşan problemler böbrek ve testisler ayrıca baş ağrıları kusma bilinç bulanıklığı gibi belirtilerle rastlanabilir.

Hasta kasılma nöbetleri gibi nöbetler geçirebilir.

Hastanın gece çamaşırını ıslatacak kadar terlemesi yoğun gece terlemesi yaşaması aynı zamanda son 6 ay içerisinde herhangi bir müdahale gerçekleşmeden ani ve istemsiz kilo kaybı belirtileri arasında sayılabilir.

Lenfomada tutulum görülebilir, lenfomada tutulumun görüldüğü evre de hasta da yoğun halsizlik yorgunluk iştahsızlık güçsüzlük görülür.

Lenfomanın tedavisi esnasında ilaçlar ve Tedavinin doğru zaman aralıklarıyla uygulanmasını dışında en önemli etkenlerden biri de hastanın hayatla bağının kopmaması, hastalığı yenebileceğine dair inancını asla kaybetmemesidir.

Sistematik durumlarda ateş gece terlemesi ve kilo kaybı vardır. Hastalık lenf bezlerinden bir organa yayıldığında hastalık lenfatik sistem dışında başka bir organa tuttuğunda ifadesi kullanılır.