LÖSEV Nedir?

LÖSEV Nedir?

LÖSEV, lösemili çocuklar vakfı olarak bilinmektedir. Yıllardır çalışmalarını sürdüren vakıf, 1998 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kurulduğu ilk zamanlarda SSK Ankara Çocuk Hastanesi ile çalışan vakıf, lösemili çocukların hastaneye yatması ve tedavi süreçleri ile ilgilenmekteydi. Bu süreçte çocukların hastanede daha konforlu bir şekilde kalması için para toplaması ve çocuklar için hastaneye televizyon alması ile pek çok kişi tarafından takdirle karşılanmaktaydı. Daha sonra bu durumu bir vakıf haline getiren LÖSEV’in amacı, genel olarak baktığımızda hem lösemili çocuklara hem de ailelerine çok büyük yardımlar yapmaktır. Bunu da hem kurucuların hem üyelerin hem de bağışçıların destekleri sayesinde başarmaktadır.

LÖSEV’in Çalışmaları

LÖSEV kurulduğu günden itibaren pek çok proje ile karşımıza çıkmaktadır. LÖSEV’in ilk büyük çalışması ise 24 Eylül 2000 tarihinde açtığı ve günümüzde hala faaliyetini sürdüren LÖSANTE’dir. LÖSANTE Türkiye’nin ilk ve tek lösemili çocuk hastanesi olarak bilinmektedir. Bu hastane lösemili çocuklara tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Hastanenin lösemi konusunda tam donanımlı olduğu ve son teknoloji cihazlar ile hizmet verdiği bilinmektedir. Bu çalışma ile hem lösemili çocuklara hem de ailelerine büyük bir umut ve hizmet verilmektedir.

LÖSEV’in çalışmaları yalnızca hastane ile sınırlı kalmamaktadır. Ankara’da açtığı konuk evi sayesinde, tedavi için Ankara’ya gelen ailelere ücretsiz olarak barınma imkanı sunan vakıf, ne kadar başarılı olduğunu bir kere daha göstermektedir. Bu sayede lösemi tedavisi sırasında ailelerin bir de barınmak için yer arama derdine düşmemesini sağlamaktadır.

LÖSEV’in diğer bir büyük çalışması ise lösemili çocuklar için açtığı okul ve atölyelerdir. Bilindiği gibi lösemi uzun ve yorucu bir süreçtir ve çocuklar okuldan uzak kalmaktadır. Bu okul ve atölyeler sayesinde çocuklar okullarına devam ederken bir yandan da meslek eğitimi almaktadır. Ayrıca diğer bir amaç ise löseminin yenilebileceğini göstermek ve lösemili çocukların hayata atılmasını sağlamaktır.

Görüldüğü gibi LÖSEV’in çalışmaları oldukça güzel ve umut dolu çalışmalardır. Bunlara ek olarak kan ya da kök hücre bulma, bazı ilaçların getirilmesini sağlama ve iş bulma gibi pek çok yardımı bulunan LÖSEV’e isteyen herkes bağışta bulunabilmektedir.