Lösemi 4. Safha 

Lösemi 4. Safha 

Lösemi 4. safha bir hasta adına büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü tıp tarihi içerisinde de bilindiği gibi hastalıkların en belirleyici ve tedavilerinde beraberinde ilerlemesini sağlayan aşama hastalığın kaçınca evreye ulaşmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzdendir ki hastalık eğer ki  4. evreye ulaşmış ise bu durum hastalığın zaman içerisinde 1. evre, 2. evre,3, evreyi  aştığını ya da bu evrelerdeyken gerekli uygun olan tedavi şekillerinin uygulanmadığı gerçeği ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki durum genel hatları itibari ile düşünüldüğünde 4. evrede olan bir lösemi hastasında lösemi hastalığının belirtileri sıklıkla görülmekte ve bu durum gün içerisinde kişinin yaşamının büyük bir bölümünü etkilemektedir.

Lösemi 4.  Safha Belirtileri Nelerdir?

Lösemi evrelerinde bir takım belirti durumları meydana gelmekte ve bu belirti durumlarına da bağlı olarak kişinin hangi evre aşamalarında olduğu belirlenmektedir. Lösemi 4. safha   de olan bir insanda günün büyük bir bölümünde meydana gelen aşırı yorgunluk, iştahsızlık, halsizlik, mide bulantıları, enfeksiyon belirtileri gibi unsurlar görülmektedir. Bu yüzden de bu durum kişiyi önemli bir derecede etkilemektedir. Hasta 4. evreye geldikten sonra hem psikolojik olarak hem de biyolojik anlamda kendisini kötü hissedebilir. Bu konu hakkında en önemli yapılması gerekilen aşama tıp doktorları tarafından uygun görülen tedavi aşamalarının gerçekleştirilmesi ve de beraberinde uygulanması çok önemlidir.

Lösemi 4. Safha  Ve Sağlık Psikologları

Günümüzde lösemi hastalığı açısından lösemi 4. safha  da olmuş insanlara özellikle sağlık psikologları cerrahi bir müdahaleden çok daha fazlasını sunma fırsatlarını elde etmektedirler. Mantıksal açıdan duruma yaklaştığımız zaman böylesine bir hastalığa yakalanmış ve de 4. evreye gelmiş bir insan kendisini elbette ki korkulacak bir psikolojiye sahip olması gayet doğaldır. Ama burada önemli olan sağlık psikologlarının hasta ile birlikte hareket etmeleri ve bu hastalık sürecinde belki de hastalığı atlattıklarında bile yanlarında yer almaları ve de birlikte hareket etmeleri çok önemli bir nokta olacaktır. Çünkü sağlık psikologları günümüzde oldukça yaygınlık kazanacak bir şekilde hastanelerin onkoloji servislerinde görev almaya başlamışlardır ve bu durum tıp dünyası içerisinde lösemi hastaları adına oldukça sevindirici bir haberdir.