Lösemi Tedavi Randevu Öncesi

lösemi randevu öncesi

Lösemi tedavi randevu öncesi konusunda ne yapılabilir. Bu konuda bilgi vermeye çalışacağız. Herhangi bir randevu öncesi kısıtlamadan haberdar olun. Randevuyu hazırlarken, diyetinizi kısıtlamak gibi önceden yapmanız gereken bir şey olup olmadığını sorun. Randevuyu planladığınız nedenden dolayı alakasız görünebilecek herhangi bir belirtiyi yazın. Önemli stresler veya son yaşam değişiklikleri de dahil olmak üzere önemli kişisel bilgileri yazın. Yaptığınız tüm ilaçlar, vitaminler veya takviyelerin bir listesini yapın. Bir aile üyesi veya arkadaşınızı yanınıza almayı düşünün. Bazen randevu sırasında verilen tüm bilgileri hatırlamak zor olabilir. Size eşlik eden biri, özlediğiniz veya unuttuğunuz bir şeyi hatırlayabilir.

Lösemi Tedavi Randevu Öncesi Neler Yapılmalı?

Doktorunuza sormak için sorularınızı yazın. Doktorunuzla geçirdiğiniz süre sınırlıdır, bu yüzden soruların bir listesini hazırlamak zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olabilir. Zaman aşımına uğradığında sorularınızı en önemlinden en az önemli olana kadar sıralayın. Lösemi için doktorunuza sormanız gereken bazı temel sorular: Lösemi var mı? Ne tür bir lösemi var? Daha fazla sınava ihtiyacım var mı? Lösemi lerinin derhal tedaviye ihtiyacı var mı? Lösemi hastalığım için tedavi seçenekleri nelerdir? Herhangi bir tedavi lösemiyi iyileştirebilir mi? Her tedavi seçeneğinin potansiyel yan etkileri nelerdir? Benim için en iyi olduğunu düşündüğün bir tedavi var mı? Tedavi günlük hayatımı nasıl etkiler? Çalışmaya devam edebilir miyim veya okula gidebilir miyim? Diğer sağlık koşullarına sahibim. Onları birlikte nasıl en iyi şekilde yönetebilirim? Bir uzman görmeli miyim? Bu maliyet ne olacak ve sigortam bunu karşılayacak mı? Lösemi tedavi randevu öncesi bu anlamda önemlidir.

Lösemi Tedavi Randevu Öncesi Önemli Noktalar

Yanımda alabileceğim broşürler veya başka basılı materyaller var mı? Hangi web sitelerini önerirsiniz? Doktorunuza sormaya hazırladığınız sorulara ek olarak, randevunuz sırasında başka soru sormaktan çekinmeyin. Doktorunuzdan ne beklemeli? Doktorunuz size bir kaç soru soruyor olabilir. Onlara cevap vermeye hazır olmak, daha sonra ele almak istediğiniz diğer noktaları kapsaması için daha fazla süre tanıyabilir. Doktorunuz sorabilir: İlk kez semptomları yaşamaya başladın mı? Semptomların sürekli mi yoksa arada sırada mı? Semptomlarınız ne kadar şiddetli? Bir şey varsa, belirtilerinizi iyileştirir mi? Ne olursa, belirtileriniz kötüleşir mi? Hiç anormal kan testi sonuçlarınız oldu mu? Eğer öyleyse, ne zaman? Lösemi tedavi randevu öncesi bu şekilde davranılması sizlere de kazandıracaktır.