Lenfoma 4. Evre

Lenfoma 4. Evre

Lenfoma hastalığı lenfosit denilen beyaz kan hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Lenfosit denilen hücrelerin içerisinde bulunan DNA’ların değişmesinden dolayı kanserli hücreler oluşmaktadır. Kanserli hücreler daha sonra evreler falan değişmektedir. Lenfoma hastalığının birinci evresi ise oldukça erken evresi olarak nitelendirilmektedir. Bu erken evre içerisinde ise kemoterapi ile ilgili tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ayrıca lenfoma 2. Evresi ise lenf hücreleri diyaframın alt ya da üst kısmında bulunan lenf hücrelerinin kanserli bir halde olmasından kaynaklanmaktadır. Lenfomanın 3.evresi ise hastalığın ilerlemiş evresi olarak da bilinmektedir. Hastalığın ilerlemiş evresinde ise 4 kür olarak kemoterapi düzenlenmektedir. Lenfoma 4. Evre ise hastalığın biraz daha ilerlemiş evresi olarak sayılmaktadır. Lenfoma 4.evre de olan bir kişinin diyaframın alt ve üst kısmında bulunan lenf düğümlerinin şişmiş olduğu kısım olmaktadır.

Lenfoma hücreleri ise doku ve organlarına da yayılmış olması durumdadır. Lenfoma 4.evre de olan bir hastanın kemoterapi tedavisi uygulandığı da bilinmektedir. Kemoterapi tedavisi sayesinde hastaların bulunduğu evreden daha fazla ilerlemesinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Kemoterapi ve radyoterapi sayesinde hastalığın evresi azaltılmaya çalışılmaktadır. En iyi tedavi yöntemi ise kök hücre tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Kök hücre tedavi yöntemi sayesinde hasta kişilerin tamamen iyileşmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle kolay bir şekilde iyileşme sağlanmaktadır.

Lenfoma 4. Evre Belirtileri

Lenfoma 4.evre belirtileri olarak birden çok şey bulunmaktadır. Lenfoma 4.evre belirtileri de genel olarak hastalarının ateşi çıkması da önemli belirti olarak sayılmaktadır. Ayrıca lenfoma hastası olan kişiler için koltuk altı, kasık ve boyun gibi bölgelerde yoğun bir şekilde şişlik olması da lenfoma hastalığı da olmaktadır.

Lenfoma hastalığı içerisinde geçmeyen bir grip te lenfoma hastalığı olarak sayılmaktadır. Kuru öksürükte belirtiler içerisinde yer almaktadır. Kuru öksürük sürekli olarak ateş hali de lenfoma kanserinin 4. Evre belirtileri arasında yer almaktadır. Ama genel olarak teşhisler biyopsi sonucunda konulmaktadır. Biyopsi sonucuna göre de lenfomanın hangi evrede olduğu da bilinmektedir. Hangi evrede olduğu belirlendikten sonra da tedavi yol haritası incelenmeye başlayacaktır. Doktorların teşhisinin konulduktan sonra tedavi aşamaları da büyük önem arz etmektedir.